SHIFTING INHERITANCE «Πίπτουσα Κληρονομιά» Nora Adwan

\Διάρκεια έκθεσης 17/09/2021 έως 26/09/2021 18:00-21:00 εκτός Δευτέρας.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:00 παρουσίαση του projectSHADOWSαπό την Αθανασία Παναγέα (συνεργάτιδα καλλιτέχνιδας)

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 18:00 παρουσίαση του έργου PeacevsPiece. Προβολή του ντοκιμαντέρ του Μωβ και της FemArtAct “Peace vs Piece“

Ο Δημήτρης Ταΐρης (γ.1989) είναι φωτογράφος από τη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Φωτογραφίας Stereosis. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε μια σειρά από σεμινάρια και μαθητείες δίπλα σε καταξιωμένους φωτογράφους/δασκάλους με στόχο την καλλιέργεια της φωτογραφικής του «γραφής» και την εξέλιξη της δουλειάς και της οπτικής του. Στη δουλειά του χρησιμοποιεί κυρίως έγχρωμο φιλμ. Δουλεύει κυρίως με έγχρωμο φιλμ. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά σεμινάρια,
φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Inspire Project στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2018. Τελευταία του δουλειά αποτελεί το φωτογραφικό βιβλίο The Urge – Η Ανάγκη, μία αυτοέκδοση μιας φωτογραφικής μελέτης πάνω στις δημόσιες ανδρικές τουαλέτες και τον ομόφυλο έρωτα σε παλαιότερες δεκαετίες.

γίνετε η παρουσιαση του βιβλιου urge στο χωρο της σποραδων 36 

Σχετικά με εμάς

Χώρος τέχνης στην Αθήνα. Εδώ λαμβάνουν χώρα διάφορα εργαστήρια τέχνης, όπως φωτογραφία, κινηματογράφος, video, ζωγραφική, σύγχρονος χορός και άλλα..Ο χώρος λειτουργεί και ως gallery.. 

Κινηματογράφος

Cinema

Ζωγραφική

Όχι μόνο για όσους ξέρουν ήδη να ζωγραφίζουν…

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η βαθύτερη σχέση με την ζωγραφική διαδικασία και η επαφή με έναν νέο τρόπο έκφρασης...

Φωτογραφία

Μια διαφορετική προσέγγιση της φωτογραφίας…

Μια διαφορετική προσέγγιση της φωτογραφίας,.έχοντας κατά νου, όχι μόνο το μέσο ούτε την προηγούμενη εμπειρία του φωτοράφου. Ο βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να ανακαλύψουμε έναν τρόπο με τον οποίο, μέσα απο την τεχνική της αναπαραγωγής της εικόνας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια γλώσσα επικοινωνίας με τον εαυτό μας αλλά και με τον κόσμο γύρω μας. 

Εργαστήριο Φωτογραφίας.

Ομάδα

Ενέργειες

Αναλήψεις

Αναλαμβάνουμε οτιδήποτε είναι σχετικό με τις δραστηρίοτητες μας

εκθέσεις

Μπορούμε να φιλοξενήσουμε οποιουδήποτε είδους έκθεση

Προηγούμενες εκδηλώσεις

Έπειτα από 3 μήνες ο χώρος τέχνης Ο μεταφέρει και παρουσιάζει τα έργα της ομάδας των φωτογράφων από τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του, στον χώρο αλληλεγγύης “Στέκι Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Κυψέλης”.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την άμεση υλική υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων της περιοχής.

Το “Στέκι Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Κυψέλης” βρίσκεται στην οδό Σποράδων 36, στην Κυψέλη.

Mary’s undertheweather Exhibition

Peace vs Piece: Μέρος I: Χεβρώνα- Προβολή

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Μωβ και της FemArtAct “Peace vs Piece“, Μέρος Ι: Η αντίσταση των Παλαιστίνιων γυναικών στην Χεβρώνα.
το πρώτο μέρος της τριλογίας “Peace vs Piece”, βιντεοσκοπήθηκε στην Χεβρώνα και παρουσιάζει την σκληρή καθημερινότητα των Παλαιστινίων σε αυτήν την κατακερματισμένη ιστορική πόλη,  με την ουδέτερη ζώνη στην καρδία της πόλης και τις παράνομες ισραηλινές αποικίες, οι οποίες ολοένα αυξάνονται και επεκτείνονται υπο την αιγίδα του ισραηλινού στρατού μισθοφόρων. Η ταινία την ίδια στιγμή παρουσιάζει την αντίσταση  των Παλαιστινίων στους μισθοφόρους, και ιδιαίτερα τον αγώνα των γυναικών, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την πατριαρχία παράλληλα, μαζί με τις ενέργειες των οργανισμών Youth Against Settlements (hyas.ps) και ADWAR (adwar.ps).

 

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Στέκι Αλληλεγγύης και Πολιτισμού θα εκτεθούν τα αυ,τό-πορτρέτα των κρατουμένων- μελών της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού.

Οι ζωγραφιές φιλοτεχνήθηκαν από τους κρατούμενους με την υποστήριξη της εικαστικού Μίχα Αναστασίας. Κατά την διεξαγωγή της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν τις εκτυπώσεις των έργων ανταλλάζοντας τες με μικρά σχέδια που θα φτιάξουν οι ίδιοι για τους έγκλειστους (με υλικά που θα υπάρχουν στο χώρο). Τα σχέδια των επισκεπτών θα δοθούν στους κρατούμενους, με στόχο την εσωτερική ενδυνάμωσή τους.

Ζητούμενο είναι η διάθεση θετικής επικοινωνίας και όχι οι σχεδιαστικές ικανότητες, καθώς η τέχνη εδώ δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσο για την ανάπτυξη μιας ανθρώπινης εγγύτητας!

Πορτραίτα Εγκλεισμού

Sketchbook-Εικονογραφημένα Ημερολόγια

Έκθεση εικονογραφημένων ημερολογίων και άλλων εικαστικών έργων.

Sketchbook

Αντιρρησίες συνείδησης σε μια βραδιά συζήτησης και τέχνης

«Με στέλνουν στη φυλακή επειδή δεν θέλω να πάρω όπλο. Έχω πει ότι δεν θα πυροβολήσω τον φίλο μου τον Αντώνη.»
Halil Karapasaoglu, Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνείδησης και ποιητής

«Η εμμονή κάποιων να δυσκολεύουν τις ζωές μας δε θα μας αποθαρρύνει από το να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ούτε θα μας αναγκάσει να πιάσουμε ποτέ όπλο. Για κανένα λόγο δε πρόκειται να υπηρετήσω ούτε ένα λεπτό στο στρατό και γι’ αυτό θα υπηρετήσω εναλλακτική πολιτική υπηρεσία με δίκαιους και μη τιμωρητικούς όρους.»
Θοδωρής Δημητρακάκης, Έλληνας αντιρρησίας συνείδησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει εκδήλωση ενημερωτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα με αντιρρησίες συνείδησης από Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.
Μαζί μας θα είναι ο Halil Karapasaoglu, διωκόμενος Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνείδησης και ποιητής, ο οποίος θα έρθει από την Κύπρο ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Θα μας μιλήσει για την προσωπική του υπόθεση, το κίνημα των αντιρρησιών συνείδησης στην Κύπρο, και για τις θετικές εξελίξεις σε νομοθετικό επίπεδο.

Αντιρρησίες συνείδησης σε μια βραδιά συζήτησης και τέχνης

Georgia Ponirakou

Παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς της Γεωργίας Πονηράκου.

Η Γωγώ Πονηράκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Η φωτογραφία ως ανάγκη έκφρασης προέκυψε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Βιολογία, το 2011. Με αρχή τον σκοτεινό θάλαμο του Π.Ο.Φ.Π.Α., παρακολούθησε σεμινάρια με δασκάλους τον Πάνο Κοκκινιά, τον Παναγιώτη Καλκαβούρα, τον Λουκά Βασιλικό, τον Ιωάννη Τζανετέα. Από το 2016 σπουδάζει στη Focus, Σχολή Φωτογραφίας & Βίντεο. Δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά μέσα, έντυπα και online, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο του 2017 τυπώθηκε το πρώτο της zine με φωτογραφίες της και ποιήματα του Κωστή Ντέμου. Είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας OramaPhotos.

Εκδήλωση: Georgia Ponirakou

Movement Awareness/ Simonson Technique

Το μάθημά θέτει τα θεμέλια της τεχνικής Simonson, εστιάζει στην ενεργοποίηση των μεσημβρινών και στην συνειδητοποίηση του ατόμου ως προς το χώρο και την προσωπική κίνηση, καθώς επίσης αυτοσχεδιασμό και στιγμές διαλογισμού. Θα υπάρξει επίσης χρόνος για πρακτική σε ζευγάρια και λεκτική αλληλεπίδραση εντός του ασφαλούς χώρου που θα δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες.Tο μάθημα Movement Awareness / Simonson technic έχει σχεδιαστεί για να ευθυγραμμιστεί με τον εσωτερικό χώρο του ατόμου και να προσφέρει χρόνο για να ακούει τον εαυτό του, ενώ ταυτόχρονα εμβαθύνει στο visualization, υποστήριξη της αναπνοής, stretching, ενίσχυση των μυών του πυρήνα, προετοιμασία του σώματος για κίνηση και απελευθέρωση της έντασης. Η κατανόηση και η αξιολόγηση της φυσικότητας και του κινήτρου για κίνηση μπορεί να αφυπνίσει τη σύνδεση μυαλού-σώματος.Είναι ένα μάθημα κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα, για όσους ενδιαφέρονται για ένα προσωπικό ταξίδι.

Opening_O

Εγκαίνεια του χώρου Ο
Πρόγραμμα:
Παρασκευή 11.10.2019, 19.00-21.00
-Second Hand Bazaar-PhotoShooting
-Έκθεση φωτογραφίας
Σάββατο 12.10.2019, 18.00-22.00
-Επίσημα εγκαίνεια,
-Έκθεση Φωτογραφίας
-Παρουσίαση εργαστηρίων
-Second Hand Bazaar
Κυριακή 13.10.2019, 17.00-23.00
-Second Hand Bazaar, 17.00-20.00
-Έκθεση Φωτογραφίας 17.00-23.00
-O’Acoustic Sessions: Nikos Zournis-Dimitra Mpoulouzou-Despina Spanou 21.00-23.00

O' Acoustic Sessions

Ο Νίκος Ζουρνής, η Δήμητρα Μπουλούζου και η Δέσποινα Σπανού συμμετέχουν στα εγκαίνια του χώρου τέχνης “O” στην Κυψέλη.

Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής, η ερμηνεύτρια και μουσικός (βιολί) Δήμητρα Μπουλούζου και η ερμηνεύτρια και μουσικός (τσέλο) Δέσποινα Σπανού έρχονται στο χώρο τέχνης “O” για να παρουσιάσουν ένα ακουστικό πρόγραμμα με νέα και παλιά τραγούδια.

Με τελευταία αφορμή το δίσκο «Στην εποχή του Δον Κιχώτη» σε στίχους Βασιλικής Λαμπίρη και το single «Κουαντρό» σε στίχους Μαρίτας Αλημίση ταξιδεύουν μουσικά σε δύση και ανατολή. Περνάνε μέσα από φολκ και τζαζ διαδρομές και συναντάνε λαϊκούς και παραδοσιακούς δρόμους

Θα παρουσιάσουν κομμάτια από τους δίσκους του Νίκου Ζουρνή καθώς και διασκευές τραγουδιών από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Νίκο Παπάζογλου μέχρι τον Παντελή Θαλασσινό, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Facebook event: O’ Acoustic Sessions

gobblegum

“Οι φαντασιακές διαστάσεις του σώματος και των ορίων του. Εσωτερικά όργανα προεκτείνονται και τώρα μοιάζουν να προεξέχουν. Ένα σώμα εν τω γίγνεσθαι που ποτέ δεν ολοκληρώνεται, ποτέ δεν είναι πλήρες, συνεχώς οικοδομείται και εν τέλει δημιουργεί ένα καινούριο υβριδικό οργανισμό…”

Āyurveda είναι η παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας, η παλαιότερη της ανθρωπότητας που έχει επηρεάσει όλες τις θεραπευτικές παραδόσεις της Ανατολής.

Ετυμολογικά, η λέξη Āyurveda προέρχεται από το σανσκριτικό “āyuh” (διάρκεια ζωής) και “vidyā” (γνωση).

Ο Āyurveda μπορεί να θεωρηθεί ως η επιστήμη που αντιλαμβάνεται πώς αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας και πώς να το διαμορφώνουμε έτσι ώστε να εναρμονίζεται με τη βαθύτερη μας φύση. Με άλλα λόγια, ο θεμελιώδης σκοπός αυτής της επιστήμης είναι η επιτευξη και διατήρηση της ισορροπίας.

Αγιουβερδικές συναντήσεις 11-12 Ιανουαρίου 2020

Mary's undertheweather: Mary^3

Η έκθεση με τίτλο «Mary’s undertheweather” που σηματοδότησε την εκκίνηση του χώρου o.art.ath στις αρχές του 2019, επιστρέφει. Αυτή τη φορά εστιάζει στην καλλιτέχνη Μαρία Παπαδοπούλου. Η ζωή της με τον Γερμανό και η ζωή της μετά τον Γερμανό, φωτογραφίες, αντικείμενα δικά του πλάθουν ένα γράμμα με όλα όσα δεν είπε, όλα όσα αισθάνεται.

Την έκθεση θα συμπληρώσουν και πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες Μαρία Σιδέρη με τις κούκλες της και η Μαρία Τοκμάκη παρουσιάζοντας μια μοναδική performance εμπνεόμενη από την ζωή της Μαίρης αλλά και από τις κούκλες της Μαρίας. 

Τρεις Μαρίες, λοιπόν. Ή αλλιώς Mary^3

Cyclopedia Project

Ύστερα από το sketchbook project, που έλαβε χώρα πέρυσι την άνοιξη στον χώρο μας, ακολουθεί το Cyclopedia project. Εγκυκλοπαίδειες ως πηγή έμπνευσης, μια έκθεση που επιδιώκει να εξερευνήσει τα όρια των καλλιτεχνών, να ερμηνεύσει ή να παρερμηνεύσει, να αφηγηθεί και να δημιουργήσει με κύριο γνώμονα την φαντασία. Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα παρουσιαστούν στον χώρο μας από 1η Ιουνίου και για όλο τον μήνα.
Η επίσκεψη στον χώρο θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, μέσω των social media μας ή των συμμετεχόντων.

Cyclopedia Project

–Έκθεση Φωτογραφίας της ομάδας LUMINO 16

Η νεοσύστατη ομάδα LUMINO 16 παρουσιάζει την φωτογραφική δουλειά της στο O.art.ath
Επιμέλεια Έκθεσης: Έφη Φωτάκη
Η LUMINO 16 αποτελείται από 16 νέους φωτογράφους, που χρησιμοποιούν το μέσο για να εκφράσουν τις επιθυμίες τους, να επικοινωνήσουν τις αναζητήσεις τους, να μοιραστούν τις αγωνίες τους. Το αποτέλεσμα υπόσχεται να ανανεώσει την σύνδεση μας με το χρώμα, με το συναίσθημα, με τη δημιουργία!

Στις αρχές Ιουλίου πραγματοποιείται στον χώρο τέχνης Ο, στην Κυψέλη, παρουσίαση του έργου του Παναγιώτη Μαϊδη. Ο Παναγιώτης είναι ένας νέος καλλιτέχνης που δεν στερείται τίποτα στον τρόπο έκφρασης του. Η θέση του μεσα στην τέχνη και η  γλώσσα επικοινωνίας που χρησιμοποιεί δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Εικόνες από μια ιδιαίτερη, γεματη εκρήξεις Αθήνα, πρόσωπα που διαπερνουν ακομα και την ενταση του φλας, εναλάσσονται με εικονες ηρεμιας και διάχυτης ελευθερίας.  Παράλληλα, κάνοντας κάποια δειλά βήματα προς την ζωγραφική και πειραματιζόμενος με το video και την κινούμενη εικόνα, ξεφεύγει από τα όρια της αμιγώς φωτογραφικής του πορείας και παρουσιάζεται κοινώς πλέον ως καλλιτέχνης.

P MAIDIS+

Photo Project

Παρουσίαση φωτογραφικών project:

Love52- Γιωργία Μαρία Πολίτη

Απουσιολόγιο-Παρουσιολόγιο- Ιωάννης Τζανετέας

Mary’s undertheweather: Mary^3 – Μαρία Παπαδοπούλου

Ημέρα έναρξης: 14/10/20 (open class φωτογραφία)

Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού με προσωπικό μήνυμα.

Weird , Tired & Recycled

 Πρόκειται για ένα project το οποίο προέκυψε από μία διάθεση παιχνιδιού και πειραματισμού. Χρησιμοποιώντας ως μέσα τη ζωγραφική, το collage και το βίντεο ανακυκλώνονται παλαιότερα σκίτσα και ζωγραφιές, τυπώματα, tattoo flash και σύμβολα, μαζί με υλικά τα οποία είχαν χάσει την χρηστική τους αξία και βρέθηκαν πεταμένα στην πόλη. Μέσω αυτής της διαδικασίας ασύνδετες, πρωτογενείς σκέψεις από διαφορετικά μέρη και χρονικές περιόδους έρχονται στο προσκήνιο, φιλτράρονται και συνομιλούν, αξιοποιώντας το παλιό και δημιουργώντας ένα διαφορετικό και παράξενο μέσο μετάδοσης εμπειριών, αναζητώντας κάτι καινούργιο.

Ο Arurkokk είναι αυτοδίδακτος εικαστικός που μετά την αποφοίτησή του από τον τομέα των Οικονομικών συνέχισε, ακαδημαϊκά πλέον, τις σπουδές του στη Ζωγραφική και τη Χαρακτική. Αντλεί έμπνευση μελετώντας την τέχνη του περιθωρίου, την ιστορία της παγκόσμιας Τέχνης, καθώς επίσης και από το κοινωνικό άμεσο περιβάλλον του. Δημιουργεί εικόνες με διάφορες τεχνικές και μέσα έκφρασης, σε μία προσπάθεια απεικόνισης του σημείου τομής της εσωτερικής φωνής με τον εξωτερικό θόρυβο. Φτιάχνει καλλιτεχνικά βιβλία και limited edition έντυπα. Ασχολείται με το χειροποίητο tattoo. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Ιστοσελίδα: www.arurkokk.com    Instagram: arurkokk

Weird, Tired & Recycled

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Sporadon str. 36

    Athens,  11361

    contact @ instagram/fb: o.art.ath